Hoşgeldiniz... Damsız girilebilir, ilk ve sonraki içkiler de bedava

17 Ocak 2017 Salı

İSTANBUL'da KIŞ

İstanbul’un kışı bir başkadır, çok zordur. Yılın altı ayını karlar altında geçiren, bununla yaşamak zorunda olan bir sürü bölge varken, yolları kapanan ve aylarca açılmayan, hastalarını doktora, doğum yapan annelerini doğuma yetiştiremeyen, çocuklarını bellerine kadar kar içinde saatlerce yürüterek okula gönderen bölgeler varken çok da çetin geçer İstanbul’un karı kışı. 
İstanbul çok kırılgandır, hemen üşür,buz keser. Trafik durur, okullar tatil olur, gündem kar olur. Aylarca metrelerce kar altında kalan köyleri göremeyenler bir anda afet merkezleri oluşturur, uyarı üzerine uyarı yapar tedbir üzerıne tedbir alır. Yollara tuz yetişmez iki santımı bulmayan kar için. 
Ödemeler yapılmazi, sevkiyatlar gönderilmez, herkes de bunu anlayışla karşılar. Ne de olsa İstanbul’a kar yağmıştır. Taksiler bir anda yok olur, güzergah beğenmez, para beğenmez, yolcu beğenmez. Bu felaket günlerinde birlik, beraberlik ve dayanışma içindedir İstanbul halkı. Son elli yılın mı yoksa yetmiş yılın mı en soğuk kışı olduğu tartışılır. 
Starbucks’da sıcak kahvelerini içip dışarı çıkan gençlerimiz, değeri, açlıktan ve soğuktan Konya’da donarak ölen bebeğin bir belki de iki aylık mamasına eşdeğer eldivenleri,berelerinin altında üşüyen ellerinden şikayetçi olur. Tam felaket günleridir. 
Öte yandan bu felaket günlerini tam rakı havası ilan eden entellektüeller de kendilerini dekorasyonu salaş, hesapları fahiş en yakın meyhaneye atar. Mekandan sallanarak çıktıklarında yüzlerine çarpan kış havası ile ürperip servet değerindeki kaşmir paltolarının içinde biraz daha büzüşüp “ Allah fakir fukaraya acısın” diyerek sorumlu bir aydın olarak vicdanlarını da rahatlatırlar. Hatta bu merhamet sohbetine o kadar kaptırırlar ki kendilerini yanıbaşlarında bir karton üzerinde, eski, leş gibi bir battaniyeye sarılmış, uyuyor mu soğuktan donmuş mu belli olmayan  evsizi de göremezler o hararetli duyarlılıktan. 
Çocuklarının şımarıklıktan tabaklarında yarım bıraktığı yemeklerin bir sürü sokak hayvanının karnını doyurup soğuktan daha az etkilenmesine hatta hayatta kalmasına yardımcı olacağını da düşünemezler o felaket ortamında. 
Gerçekten zor geçer İstanbul’da kış... Allah bu şehrin vatandaşlarını korusun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder